Metsäteollisuus

Toimitamme palveluja seuraaville toimialoille: Biotuoteteollisuus, Mekaaninen metsäteollisuus sekä Paperi- ja selluteollisuus

Suomella on Euroopan suurimmat ja maailman neljänneksi suurimmat biomassojen varannot sekä niiden hyödyntämiseen liittyvää huippuosaamista kemiassa ja bioteknologiassa. Uusien biotuotteiden kehittämisessä tarvitaan osaamista monelta toimialalta: metsä-, kemian- ja petrokemian teollisuus.

Mekaaninen metsäteollisuus käsittelee puuta alkuperäisessä kemiallisessa muodossaan. Toimialalla on yrityksiä mm. huonekalu-, kuitulevy-, lastulevy-, parketti-, puutalo-, puusepän-, saha- ja vaneriteollisuudessa. Puu on elävä materiaali, jonka laatu vaihtelee. Kuitenkin pitää aikaansaada tietyt standardit kattava tuotteisto.

Paperi- ja selluteollisuus ovat olleet pitkään Suomen viennin kivijalkoja. Tällä hetkellä paperituotteiden kysyntä vanhoilla markkinoilla laskee, mutta toisaalta kasvaa kehittyvissä talouksissa. Samoin kasvua on nähtävissä pakkausmateriaaleille. Pitkäkuituinen sellu on kysyttyä moniin käyttötarkoituksiin.